Zo regel je de plaatsing van een laadpaal op je bedrijfsterrein

Elektrische auto's worden steeds populairder en dit betekent dat ook bedrijven moeten nadenken over het creëren van oplaadmogelijkheden voor hun werknemers. Om een laadpaal zakelijk aan te vragen kan lastig zijn, maar het kan zowel financieel als ecologisch veel opleveren. Maar hoe pak je zoiets aan? Ons team heeft 5 tips verzameld voor een efficiënte plaatsing van een laadpaal op het bedrijfsterrein.

Doe je onderzoek naar de verschillende soorten laadpalen

Er zijn verschillende soorten laadpalen op de markt, van langzame opladers tot snelladers. Het is belangrijk om een laadpaal te kiezen die past bij de behoeften van jouw bedrijf en de elektrische auto's van je werknemers. Doe je onderzoek naar het vermogen van de laadpaal en hoe deze zich verhoudt tot het charging-netwerk in de omgeving.

Bepaal de ideale locatie voor de laadpaal

Het is belangrijk om de ideale locatie voor de laadpaal te bepalen. Dit kan bijvoorbeeld vlak bij de ingang van het bedrijf zijn, zodat deze gemakkelijk bereikbaar is voor werknemers die hun auto willen opladen. Zorg ervoor dat de locatie ook voldoende verlicht is en dat er geen obstakels zijn die het opladen kunnen bemoeilijken.

Maak gebruik van de beschikbare subsidies

Het plaatsen van een laadpaal kan aardig wat kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er verschillende subsidies beschikbaar die het financieel aantrekkelijker maken om een laadpaal te plaatsen. Informeer bij de lokale overheid naar de subsidiemogelijkheden en maak hier gebruik van.

Zorg voor voldoende capaciteit op het bedrijfsnetwerk

Een laadpaal verbruikt veel energie . En het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het bedrijfsnetwerk voldoende capaciteit heeft om de extra belasting aan te kunnen. Een speciaal stopcontact en netwerkaccessoires kunnen ervoor zorgen dat de laadpaal probleemloos kan worden geïnstalleerd.

Communiceer duidelijk met het personeel

Het is belangrijk om het personeel duidelijk te informeren over het gebruik van de laadpaal en hoe zij deze kunnen gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om te communiceren over het hoe en waarom van een laadpaal. Dit kan niet alleen bijdragen aan betere duurzaamheidsresultaten, maar het kan ook een extra motivatie zijn voor jouw werknemers.

Samenvatting

In een wereld waar duurzaamheidsinitiatieven aan populariteit winnen, kan het plaatsen van een laadpaal op het bedrijfsterrein bijdragen aan positieve resultaten. Het kan niet alleen financieel voordelig zijn, maar het is ook een waardevolle toevoeging aan de duurzaamheidsplannen van je bedrijf. Door de tips in dit artikel te volgen, kan een laadpaal efficiënt worden geplaatst en kan het personeel worden aangemoedigd om de overstap naar elektrische auto's te maken.

Bron: Orange Charging