Zo kies je de beste headset voor jou

Azerty
Azerty

Een headset is geen overbodige luxe. Dat is al lang niet meer alleen het geval bij bijvoorbeeld gamers. Een headset die je aan kunt sluiten op je computer heeft – afhankelijk van het type – ontzettend veel voordelen:

je kunt er muziek mee luisteren of films mee kijken
je kunt er mee bellen met collega’s of vrienden
skypen, zoomen en andere videochats zijn simpeler met een headset
je kunt je afsluiten van de buitenwereld indien gewenst

Zoals je ziet zijn er dus een heleboel voordelen aan een headset. Daarmee is niet gezegd dat elke headset deze extra functies bevat. Het hangt helemaal van het type af dat je kiest.

On ear of over ear

De eerste keuze om te maken is hoe de headset op je hoofd zit. Dit kan zijn met grote schelpen die helemaal over je oren geplaatst worden. Zo kun je je goed afsluiten maar hoor je vaak minder om je heen. De on ear schelpen laten wat meer geluid door maar zijn soms ook minder comfortabel. Dit is echter een kwestie van smaak.

Noise canceling

Dan is nog de vraag of je een headset wil die een functie heeft waarmee je geluid van buitenaf kunt uitsluiten. Dat is prettig als je bijvoorbeeld in een drukke omgeving werkt en snel wordt afgeleid. Noise canceling is niet geschikt voor op de fiets of in de auto gezien dat onveilig is. Voor gamen kan het echter veel voordelen bieden.

Met een microfoon

Een headset met een microfoon erin kiezen is aan te raden. Zo kun je er ook mee bellen of communiceren tijdens het gamen.