Tegenwoordig gebruiken veel meer websites een website video.  Niet alleen omdat dat anno nu een veelgebruikte en populaire manier is om de mensen te bereiken, het heeft veel meer voordelen. Denk maar aan de volgende punten:

Visueel

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen, de video’s. Je ziet ze overal en nergens en dat is niet zo gek ook. Het is gebleken dat wanneer informatie wordt gepresenteerd dit  veel beter doordringt en blijft hangen bij mensen wanneer hier ook beelden bij te zien zijn. Beelden trekken de aandacht van mensen.

Je vindbaarheid

Wanneer er video’s op een website te zien zijn, dan zal google dat belonen met een goede plek als er gezocht wordt. Dus een video plaatsen op je website zorgt voor een goede SEO. 

Makkelijk te begrijpen

Over het algemeen worden video’s veel makkelijker begrepen dan een stuk tekst. Het wordt door beelden goed uitgelegd waardoor het sneller duidelijk is. Verder houden video’s ook de aandacht langer vast dan een (lange) lap tekst.

Ook is het een bekend gegeven dat mensen na het zien van een video meer de neiging hebben om iets aan te schaffen en dat wil je uiteindelijk natuurlijk als website.

Meer impact

Een video heeft over het algemeen meer impact. Je kunt in een kort tijdsbestek een boodschap heel duidelijk laten overbrengen. In een video wordt er gebruikt gemaakt van beeld, tekst, muziek en daardoor komt de emotie sneller binnen en wordt de boodschap eerder overgebracht.