Wat je echt moet weten over Typo3 CMS

Als je op zoek bent naar hoe je het beste je website kunt bouwen ben je de termen Typo3 en CMS vast al tegengekomen. Misschien raak je door al die termen in de war. In dit artikel lees je daarom meer over wat dit allemaal betekent en wat dit kan doen voor jouw website.

Wat is Typo3 CMS?

De afkorting CMS staat voor ‘content management system’. Dat is het systeem achter je website waarmee je de site kunt gaan beheren. Bij zo’n systeem hoef je geen kennis te hebben van programmeren om de website na de bouw gemakkelijk te kunnen beheren. Typo3 is een programma waarmee grote en middelgrote websites op een professionele manier gebouwd kunnen worden.

Wat kun je met Typo3 CMS?

Je kunt met een Typo3 CMS dus de inhoud van je website beheren. Je kunt dan in een zeer eenvoudige tekstverwerker de inhoud van je website toevoegen of aanpassen. Je hoeft je niet meer druk te maken over de opmaak en andere design aspecten van je website. Dat is van tevoren al gebouwd.

Je website laten bouwen met Typo3

Je zult wel nog je website moeten laten bouwen voor je aan de slag kunt met je inhoud. Veel verschillende bedrijven kunnen dit voor je doen. Als je je website met Typo3 wilt laten bouwen kan dit bijvoorbeeld gedaan worden door Roquin.