Wat is Authentiek leiderschap

Authentiek leiderschap

Authentiek leiderschap is puur de mens die jij als leider zal willen zijn. Sommige mensen worden geboren als een ware leider, anderen moeten hier vele voor doen om hoger op te kunnen komen. Ook ik behoor tot deze laatste groep. De afgelopen jaren heb ik er veel voor moeten doen om een hogere functie te kunnen bekleden. Maar met alleen het behalen van deze stap was ik er niet, ik moest mij ook nog eens bewijzen dat ik hier op de juiste plaats zat. Gelukkig is dit allemaal goed gegaan en heb ik zonder problemen de leiding over een aantal medewerkers gekregen. Authentiek leiderschap

Maak kennis met authentiek leiderschap

Mijn nieuwe functie bevalt mij uitstekend. In het begin was het even de kat uit de boom kijken, maar daar was ik snel doorheen. Om mijn functie goed uit te kunnen voeren heb ik een training gedaan bij Coerage. Onder begeleiding van de oprichtster Paulette van Hezik, ben ik aan deze training begonnen. Wat erg leuk is dat je dit samen met paarden doet. Zij hebben immers de intentie om te laten zien, dat samenwerken een zeer belangrijk punt is. Als het ware wordt er een spiegel voorgehouden hoe jij als mens bent en wat hier nog aan te verbeteren is. Vooral in een leidinggevende functie is het belangrijk om te leren luisteren naar de werknemers, maar wat vooral belangrijk is om de touwtjes in eigen handen te kunnen en nemen en te blijven houden.