Wat doet een verkoopmedewerker

Vector thin line design of personal brain training workflow, training and development, self development. Modern linear illustration concept, isolated on white background

Wat doet een verkoopmedewerker? ‘Verkoopmedewerker’ is een breed begrip. Wat doe je precies als je deze functie hebt? In welke branches of bedrijven kun je terecht als verkoopmedewerker en waarom zou dit de ideale functie voor jou kunnen zijn?

Wat doet een verkoopmedewerker

Een verkoopmedewerker helpt bij de verkoop van producten of diensten van een bedrijf. Je kan denken aan het beantwoorden van telefoontjes van klanten of het beantwoorden van e-mails. Maar ook in een winkel tref je verkoopmedewerkers aan, die klanten direct helpen bij het kopen van een product of dienst. Als verkoopmedewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor de klant. Het is dus heel belangrijk dat je alles weet van het bedrijf waar je voor werkt en dat je klanten goed en vriendelijk te woord kan staan. Voor het bedrijf ben je van groot belang, jij zorgt er immers voor dat klanten tevreden zijn en blijven en je zorgt ervoor dat de verkoop groeit. Een hele verantwoordelijk functie.

Waar vind je verkoopmedewerkers

Bedrijven die producten of diensten aan consumenten verkopen hebben verkoopmedewerkers in dienst. Je kan denken aan een kledingwinkel, een reisbureau of een telecom aanbieder. In de eerste twee gevallen zul je vaak direct met mensen te maken hebben, veel persoonlijk contact. Bij de telecom aanbieder zal het klantcontact vooral via telefoon en e-mail plaatsvinden. In alle gevallen is het belangrijk dat je het leuk vindt om met mensen om te gaan en dat je hen graag wilt helpen.

Wanneer ben je een goede verkoopmedewerker

Een goede verkoopmedewerker kan goed met mensen omgaan, is in staat om goed te luisteren en wil graag verkopen. Ben jij iemand die houdt van afwisseling en contact met mensen? Ben je hulpvaardig en stressbestendig? Dan is de functie van verkoopmedewerker jou op het lijf geschreven.