Waarom je de RDW kentekencheck moet doen

De RDW kentekencheck betreft het volgen en zoeken naar kentekenplaten in de RDW-database in, waaraan er informatie verbonden is. Je kunt dit doen met behulp van een gratis of betaalde online tool die jou informatie van een auto geeft.

Bij een nieuwe aankoop is de geschiedenis van de auto niet veel van betekenis. Voor een gebruikte auto is het echter wel heel belangrijk. Door middel van zo’n eenvoudige kenteken check, kan je alle belangrijke details over een auto te weten komen, zoals:

  • De geschiedenis van de auto
    Een RDW kenteken check maakt het gemakkelijker om auto’s te kopen en verkopen, doordat je de geschiedenis van het voertuig kunt controleren. Je ontvangt een schat aan informatie die is vastgelegd zoals aanrijdingen, onderhoud en eigenaren.
  • Verkopers spreken niet altijd de waarheid
    De meeste verkopers spreken niet altijd de waarheid over de staat van een voertuig. Vooral verborgen mankementen zijn een zorgpunt. Het beste is om niet te vertrouwen op wat er gezegd wordt, maar op wat een nummerplaatcontrole zegt.
  • Kentekennummer is toegankelijk
    Het is veel eenvoudiger om het kenteken van een auto te achterhalen. Je hebt alle vrijheid hebt om een check uit te voeren. Hiermee kun je ook de geschatte waarde van een auto berekenen. Dit staat gekoppeld aan de dagwaarde.

Of je nu je droomauto tegenkomt of een deal krijgt die te mooi lijkt om te waar te zijn, het is altijd belangrijk om de onjuistheden tuit de weg te werken. Doe de RDW Check om een auto te kopen die elke cent waard is!