Volop werk ondanks milde economische recessie

We zitten in economisch slecht weer. De energieprijzen zijn enorm gestegen. de doorberekening daarvan in producten en diensten voelen we in onze portemonnee. Hierdoor kunnen we steeds minder kopen voor ons verdiende geld. De inflatie is hoog. Onderzoek van ING wijst uit dat het consumentenvertrouwen lager dan ooit is. Oftewel; we zijn minder bereid om iets te kopen. Het salaris stijgt niet met de prijsstijgingen mee en dus kan men zich een aankoop niet veroorloven. Het wordt een milde recessie genoemd. Anders dan in andere recensies is dat de werkgelegenheid tot nog toe op peil blijft. Er zijn green projecten genoeg waar werk in te vinden is. Werknemers kunnen met een gerust hart wisselen van baan. Er zijn Vacatures duurzaamheid genoeg. Met een werkgelegenheid op hoog niveau kan schakelen in je werk prima. Als het niet bevalt is er zo weer een andere baan gevonden. 

Goede bemiddeling voor ander werk

Dat laatste lijkt een lichtzinnige gedachte. Werk doet ertoe in iemands leven en we halen voldoening en zingeving uit het werk dat er dagelijks uit onze handen komt. Reden genoeg om goed geïnformeerd en met de juiste begeleiding op zoek te gaan naar een andere baan en/of baas. Tal van recruitmentbureaus helpen je van de ene baan naar de ander. Met vooraf een goede analyse van wat je kunt en wilt. Je persoonlijke wensen, kennis, kunde en vaardigheden worden zorgvuldig in kaart gebracht. Daarna wordt er een passende job bij gezocht. De kans op succes maak je zo optimaal.

Tijdelijke uitdaging

Mensen die kundig zijn in het oplossen van problemen bij een bedrijf in agri en food, Natuur en milieu, klimaat en energie, industrie, bouw of overheid kunnen als interim professional aan het werk. Bij bureau’s met een sterk Interim netwerk kunnen ze een project op zich nemen. Op projectbasis werken ze maximaal een jaar en helpen een bedrijf of organisatie met een eenmalige klus.