Verschillende soorten lockers

locker 6

Je hebt kluisjes in allerlei soorten en maten. Smart lockers, kluisjes met een slot, grote kluisjes, kleine kluisjes. Wat je misschien niet weet, is dat smart lockers zelf ook in allerlei soorten bestaan. Je hebt kluisjes met een batterijslot of een elektronisch slot en kluisjes met een pincode, app of badge. Smart lockers worden steeds populairder, omdat je je geen zorgen meer hoeft te maken over sleuteltjes. Veel bedrijven schaffen zulke soort kluisjes aan. Niet alleen bedrijven, maar ook scholen, zwembaden, sportscholen, dierentuinen en pretparken. Je ziet ze steeds meer opduiken waar je ook een kluisje nodig hebt.

Soorten sloten

Je hebt twee soorten smart lockers. Deze hebben ofwel een elektronisch slot ofwel een batterijslot. Een kluisje met een elektronisch slot is aangesloten op een netstroom. De kluisjes zijn elk apart aangesloten en kunnen hierdoor apart bediend worden. Dit is handig als je van afstand bepaalde functies wilt toepassen. Zo kan je kluisjes reserveren en vrijgeven wanneer je dat wilt. Een kluisje met een batterijslot is eigenlijk ook een soort elektronische kluis, maar hierbij komt de stroom van een batterij. Hierdoor zijn er wat minder functies die je van afstand kunt gebruiken, maar dit is wel handig als je al een hoop kluisjes hebt die je niet wilt vervangen. Je kan hier namelijk dan los nieuwe batterij sloten op zetten.

Manieren om kluisjes te openen

Er zijn drie opties als je je smart locker wilt openen. Je kan een pincode gebruiken, een badge of een app. Een app is alleen toepasbaar als je een kluisje hebt met een elektronisch slot, maar de andere opties zijn met beide soorten sloten beschikbaar. Een badge is handig om kluisjes te openen zonder pincode te hoeven onthouden, maar je hebt dan wel weer het probleem dat je deze kan kwijtraken, net als een sleutel. Een pincode is handig als je een code uitkiest die je makkelijk kan onthouden. Een app is helemaal makkelijk, want iedereen heeft een telefoon bij zich, maar dan moet deze wel altijd opgeladen zijn.