Tips om afval netjes te scheiden

rolcontainer huren Utrecht

We produceren iedere jaar een berg aan afval en dat moet gescheiden worden om je containers effectief te vullen. We hebben drie tips waarmee je je afval sorteert om tijd te besparen en je aandacht te richten op je hobby’s.

 Meerdere vakken

Een prullenbak telt over het algemeen een vak waar je de overtollige producten inlegt. Hierdoor zul je eens in de zoveel tijd de vuilnisemmer weer rangschikken om te voldoen aan de eisen van de gemeentelijke ophaalservice. Bovendien rond je dit proces sneller af door een afdeling te creëren voor bijvoorbeeld de plastic verpakkingen. Zo pak je in een keer door als de vuilniswagen de straat binnenrijdt.

rolcontainer huren Utrecht

 Wees bewuster

 Het is natuurlijk eenvoudig om na de avondmaaltijd op de pedaalemmer te trappen en de resten die op je borden liggen weg te gooien. Hierdoor maak je het echter lastig voor jezelf, want met deze instelling leef je op een automatische piloot waardoor een verandering uitblijft. Terwijl je meteen doorhebt wat voor resultaten je boekt als je gefocust bijvoorbeeld de borden schoonmaakt. Je hebt het dan immers in een keer goed gedaan en beloont jezelf met een serie kijken of een boek lezen.

 Huur een extra container

Je kunt tot slot ook stuiten op ruimtegebrek. Een container erbij huren is vervolgens een slim idee, omdat je simpeler je taken uitvoert zonder na te hoeven denken of het wel past. Tevens verdeel je je afval zo in een paar minuten doordat je geen moeite ondervindt om het overzicht te bewaren. Verder ondersteunen verschillende bedrijven je met dit vraagstuk. Het enige wat je hoeft te doen is Google erbij te pakken en je woonplaats aan een zoekopdracht toe te voegen, zoals rolcontainer huren Utrecht. Je spot na de zoekterm rolcontainer huren Utrecht verschillende bedrijven die vandaag een hulpmiddel voor de deur zetten.