taxatie zwolle

Een woningtaxatie: naar deze elementen kijkt de taxateur

Het laten uitvoeren van een taxatie Zwolle doe je meestal in verband met het verkrijgen van een hypotheek. Veel hypotheekverstrekkers stellen het namelijk als voorwaarde dat een gecertificeerde taxateur de woning in kwestie taxeert, oftewel, dat deze de waarde van het huis bepaalt. Een taxatie kun je ook laten uitvoeren als je je woning wilt verkopen, als je je hypotheek wilt oversluiten of wanneer je de WOZ-waarde van je woning wilt aanpassen. Hieronder lees je waar een taxatie zoal op gebaseerd is.

Basisinformatie

Ten eerste wordt er genoeg aandacht besteed aan de basiseigenschappen van de woning. Hieronder vallen zaken als het bouwjaar, het soort huis, de indeling, de oppervlakte, de inhoud, het aantal kamers en op welke windrichting de tuinen zijn gericht. 

Staat van onderhoud

De staat van het onderhoud van de woning is ook een belangrijk onderdeel van een woningtaxatie. En nee, hiermee wordt niet bedoeld dat een woning minder waard is als je even vergeten bent schoon te maken. Wel van belang is bijvoorbeeld hoe oud en in welke staat de keuken, de badkamer, de toiletten, de cv-ketel, de kozijnen, de vloeren en de verdere afwerking zijn.

Interessante extra’s

Met interessante extra’s worden elementen bedoeld die een woning extra waarde geven op financieel gebied. Hierbij valt te denken aan een mooie serre, een fraai balkon, een terrasoverkapping, een eigen parkeerplaats, een tuinhuisje, vloerverwarming of een bubbelbad.

taxatie zwolle

Omgeving

Tenslotte is de omgeving waar de woning zich bevindt van groot belang voor een taxatie. Hierbij wordt ten eerste gelet op de precies situatie van de woning. Aan welk soort straat ligt deze en is de woning comfortabel gesitueerd? Verder wordt de afstand vastgesteld tot bepaalde belangrijke voorzieningen en wordt bepaald of dit de taxatiewaarde verandert. Daarnaast wordt er gekeken naar vergelijkbare woningen die in deze buurt de laatste tijd zijn verkocht en voor hoeveel.