Succesvol fondsenwerven doe je zo!

Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie geen afwijzing krijgt als het gaat om fondsenwerving? Door middel van een goede voorbereiding, een goede strategie en heldere communicatie kun je ervoor zorgen dat je succesvol fondsen werft. Fondsen werven is vooral geschikt voor goede doelen, stichtingen en non-profitorganisaties.

Subsidieaanvraag indienen

Eén onderdeel ondermaats en je subsidie kan van tafel geveegd worden. Het is daarom belangrijk dat je alles waar je invloed op hebt, zo voorbereid dat er geen speld tussen te krijgen is. Zorg voor complete stukken/onderzoeken, een goed onderbouwd plan en een duidelijke begroting. Schrijf daarnaast een goede begeleidende brief. Zorg dat je deze to the point schrijft. Het is belangrijk dat je zeker overkomt in de brief.

Zelf geld inzamelen

Geld inzamelen kun je doen door middel van sponsors, sporten voor het goede doel, flessen inzamelen en collecteren. Dit zijn enkele voorbeelden. Er zijn natuurlijk nog legio andere voorbeelden om geld in te zamelen. Zorg ervoor dat het aantrekkelijk is voor mensen om jullie goede doel te steunen. Geef ze er entertainment of een kleinigheidje in ruil voor de gift. Tijdens het geld inzamelen kun je tegelijkertijd leden proberen te werven.

Specifieke mensen/bedrijven benaderen

Sommige bedrijven vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Als je met een goed idee komt waar zij ook wat aan hebben dan zijn ze vast bereid om te doneren. Je kan in je eigen netwerk kijken of je mensen kent die welwillend zijn tegenover een donatie.

Diner of evenement

Nodig bedrijven of instanties uit om te netwerken bij een evenement met een spreker of voor een sportevenement. De kostprijs leg je hoger dan de kostprijs. Mensen dragen graag bij aan benefieten omdat ze bijdragen aan het goede doel, anderen zien dat ze een bijdrage leveren en omdat ze kunnen netwerken met andere bedrijven.

Online crowdfunding

Online kun je op verschillende forums geld inzamelen. Binnen een bepaald tijdsbestek moet je ervoor zorgen dat je het geld binnenhaalt. Je moet mensen enthousiast maken met jouw idee om wat geld te geven. Je kunt ze er wat voor terug geven als ze doneren. Zo verhoog je de kans dat mensen een donatie doen.