Restaurant

Sanitaire vloer – Wat is het en waarvoor gebruik je het?

Een sanitaire vloer is een vloer die speciaal ontwikkeld is voor sanitaire ruimtes. Het zijn kunststof vloeren die hygiënisch, vloeistofdicht en eenvoudig te reinigen zijn. Vooral voor ondernemers die in de sanitaire wereld thuis zijn of een sanitaire ruimte in hun pand hebben, is het belangrijk om de juiste sanitaire vloer te hebben liggen. Dit in verband met veiligheid en hygiëne. In dit blog vertellen we u dan ook meer over sanitaire vloeren, waar ze aan moeten voldoen en waarvoor u ze gebruikt. Lees snel verder om er meer over te leren!

Sanitaire vloer gebruiken

Zoals het woord al zegt, wordt een sanitaire vloer gebruikt voor sanitaire ruimtes. Denk hierbij aan toiletten, douches, kleedkamers, toilet wagens, sanitair units, bedrijven, scholen, verenigingen etc. Doordat er vaak wordt gekozen voor sanitaire holplinten, trekt er vaak geen vuil in de plinten. Dit komt door de ronde hoek en dat maakt schoonmaken extra eenvoudig. In een situatie waar er eerder en vaker urine op de vloer terecht kan komen, is er ook nog de mogelijkheid voor een gietvloer van maar liefst 3 mm dik.

Waar moet een sanitaire vloer aan voldoen?

Een sanitaire vloer moet dus aan bepaalde eisen voldoen om ervoor te zorgen dat deze geen vocht doorlaat en eenvoudig schoon te houden is. Een sanitaire vloer is altijd:
  • vloeistofdicht
  • hygiënisch
  • anti-slip
  • eenvoudig te reinigen
  • in veel kleuren te leveren
  • bevat idealiter sanitaire holplinten

Meer weten over een sanitaire vloer?

Wilt u meer weten over een sanitaire vloer voor uw bedrijfspand? Win dan altijd advies in bij een gerenommeerde expert voor advies op maat. Met een goede sanitaire vloer kunt u namelijk jaren vooruit! Wilt u meer weten over het veilig en hygiënisch inrichten van uw pand? Hou dan vooral ons blog in de gaten voor het laatste nieuws.