Pensioen opbouw: Meer dan alleen het pensioenfonds

Ben je op zoek naar een nieuwe manier van pensioen opbouw? Dan kun je veel verschillende kanten op. Jouw AOW is namelijk niet het enige dat mogelijk is. Zo kun je ook gaan beleggen. Op het gebied van beleggen zijn veel opties te vinden waar jij een extra rendement aan kunt behalen. Als beginnende belegger is het vaak goed om een samenwerking aan te gaan met een vermogensbeheerder. Synvest is een van de bedrijven waar je dan kunt gaan kijken. Maar welke mogelijkheden heb je eigenlijk? Onderstaande informatie legt het voor jou uit. 

De pensioen opbouw anders aanpakken 

Een pensioen opbouw gebeurt automatisch naarmate je langer aan het werk bent. Alleen heb je hiermee niet altijd voldoende geld tot jouw beschikking. Je wilt daarom ook extra spaargeld hebben. De spaarrekeningen bij de bank worden echter minder aantrekkelijk, omdat de spaarrentes negatief zijn. Je zult daarom vrijwel niets extra’s op gaan bouwen, terwijl je vroeger altijd profiteerde van de rente. Door te beleggen kun je wel weer een bepaalde rente op gaan bouwen. Dit gebeurt aan de hand van het rendement dat je op maandelijkse of jaarlijkse basis binnen gaat halen met jouw investering. 

Beleggen op verschillende manieren 

De pensioen opbouw door middel van een belegging brengt veel mogelijkheden met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld gaan kijken naar de beleggingsfondsen op de beurs. Hiermee investeer je in een bepaald bedrijf en hoopt dat deze winsten gaat behalen. Het dividend wordt dan ieder jaar aan jou uitgekeerd. Ook kun je aandelen gaan kopen van het bedrijf. Je wordt hiermee als het ware mede-eigenaar. Hier zitten grotere risico’s aan vast. Als het bedrijf failliet gaat, heb je geen recht op een uitbetaling. Je staat hiermee namelijk onderaan de lijst en kunt jouw geld dus ook volledig kwijtraken. 

Je pensioen opbouw in vastgoed gaan investeren 

Je kunt jouw pensioen opbouw ook realiseren door te beleggen in vastgoed. Zo kun je bijvoorbeeld gaan kijken naar de woonhuizen, welke je opknapt en verhuurt. Iedere maand wordt de huur naar jou overgemaakt, waardoor je een passief inkomen creëert. In eerste instantie kun je hiermee jouw investering terugverdienen, maar daarna is het alleen nog winst. Het kan hierdoor een interessant bedrag op gaan leveren voor jouw pensioen. Daarbij hoef je alleen in actie te komen indien iets kapot is of er  een andere calamiteit is. Voor de rest kun je andere werkzaamheden uit gaan voeren. 

De hulp van een professional 

Bij een alternatief pensioen opbouw kun je dus veel gaan bekijken. Als beginner kun je hierdoor wel voor het blok gezet worden. Er zijn namelijk een groot aantal factoren die in het achterhoofd gehouden moeten worden. Zo kun je alleen geld investeren dat je voor langere tijd kunt missen. Door samen met een professional van Synvest.nl alles goed op papier te zetten, heb je ook een betere houvast en kun je geen misstappen meer maken. Een professional heeft de kennis over de markt en zal daarom jou kunnen helpen bij het maken van de keuzes.