Kun jij ook zo genieten van een schoon en opgeruimd huis. Heerlijk vers gepoetst met de frisse geur van allesreiniger. Geen wonder dat zoveel vrouwen echt kunnen genieten van thuis zijn als de grote zomerschoonmaak weer is gedaan. Het ruikt heerlijk, het ziet er netjes uit. Bovendien is het een compliment aan jezelf om het resultaat te zien van je harde werken.

Maar net zoals er dames zijn die enorm genieten van het schoonmaken van hun huis, zijn er zeker net zoveel vrouwen die hier echt niet op zitten te wachten. Die poetsen zien als een noodzakelijke taak die helaas elke week weer terugkomt. Dat wil niet zeggen dat ze er niet van kunnen genieten als het huis schoon is, dat wil voornamelijk zeggen dat ze er zelf niet het werk voor willen doen om hun huis zo schoon te krijgen en te houden.

Voor het geld

Iedereen kan poetsen. Dat heb je vast weleens gehoord. Toch is dat niet helemaal waar. Een goede schoonmaakster kan iets meer dan met een doekje over een kast vegen en denken dat het schoon is. Een goede schoonmaakster weet welke materialen en schoonmaakmiddelen ze wel en niet kan gebruiken op bepaalde oppervlakken. Ook weet ze hoe vaak je gemiddeld een ruimte schoonmaakt. De ramen wassen is niet iets wat je elke dag moet doen, maar je moet het ook niet een jaar laten verslonzen. Er zijn genoeg mensen die schoonmaaksters zoeken om hen te helpen het huis schoon te houden. Je maakt als schoonmaakster pas echt het verschil als je poetst met verstand van zaken en met een onderliggende planning. Zo weet je zeker dat je niets vergeet.

Klein en groot

Een huis poetsen kun je altijd bij jezelf oefenen. Kantoren schoonmaken is weer poetsen van een andere orde. Je hebt dan namelijk weer te maken met andere regels en richtlijnen. Wanneer je bij een bedrijf gaat schoonmaken mag je zelf vaak niets verplaatsen. Heeft iemand zijn hele bureau vol liggen met papieren en andere spullen, dan kun je eenvoudigweg dat bureau niet schoonmaken. Zelfs niet als je de broodkruimels verspreid tussen de papieren ziet liggen.

Werk je tijdens kantoortijden dan heb je zelfs te maken met geluidsoverlast. Uitgebreid gaan stofzuigen op een verdieping als iemand een belangrijke conference call heeft, dat zal niet heel erg worden gewaardeerd. Dus los van de planning van werkzaamheden die je op een dag moet gaan doen, zul je ook moeten afstemmen met de mensen die aan het werk zijn. Schoonmaken met hindernissen dus. Maar dan is het resultaat misschien wel dubbel zo belonend! Om dit te voorkomen kan je ook Novon Zwolle inschakelen. Dan wordt het kantoor schoongemaakt na werktijd en hebben werknemers geen overlast.