Office 2019 is software die niet mag ontbreken op je computer

office 2019

Office 2019 is een handig pakket met allerlei verschillende toepassingen. Het pakket wordt gigantisch veel aangeschaft. Er zijn verschillende pakketten te verkrijgen, zo heb je een pakket voor professioneel gebruik, maar ook een pakket dat bedoelt is voor particulieren. In het Professional pakket krijg je een aantal extra’s, zoals het programma Access bijvoorbeeld. Met dit programma is het mogelijk om redelijk eenvoudig een database te bouwen. Office bevat daarnaast ook een aantal standaardprogramma’s. De handigste toepassingen worden hieronder toegelicht.

Onderdeel van Office 2019: Excel

De kans is groot dat je al bekend bent met Excel, het is immers een erg populair programma. Vooral binnen bedrijven wordt het programma veel gebruikt. Zoveel zelfs dat het binnen sommige bedrijven een vereiste is dat je voldoende kennis van het programma hebt, voordat je er kunt solliciteren. Met Excel kunnen er allerlei berekeningen gemaakt worden. Bovendien is het ook mogelijk om cijfers om te zetten naar grafieken. Voor de administratie is deze software erg handig, maar ook als je andere resultaten moet laten zien is dit programma erg geschikt.

windows kopen

Microsoft Word

Een ander onderdeel van Office 2019 is Word. Ook dit programma kent vrijwel iedereen. Het programma wordt gebruikt om documenten mee op te stellen. Het gaat dan voornamelijk om tekstdocumenten zoals verslagen. De software heeft een ingebouwde spellings- en grammaticacontrole, waarmee de grootste fouten voorkomen kunnen worden. De opmaak van het document is eenvoudig aan te passen. Bovendien heeft het programma allerlei functies om het gebruik nog eenvoudiger te maken. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een bronnenlijst toevoegen.

PowerPoint

Ook PowerPoint is een van de toepassingen uit Office 2019 die veel gebruikt wordt. Deze software maakt het eenvoudig om een nette presentatie in elkaar te zetten. Je kunt kiezen uit tientallen verschillende thema’s. Bovendien kun je de presentatie volledig naar wens aanpassen. De kleuren zijn bijvoorbeeld met het grootste gemak te veranderen. Ook de overgang tussen de verschillende dia’s kun je aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld tussen diverse effecten kiezen. Dit programma maakt het wel heel eenvoudig om een nieuw product te tonen. Echter, is de toepassing ook voor elk ander soort presentatie zeer geschikt.