Metaalbewerking als basis voor unieke winkelinrichting

Vanuit de werkplaats van de Gebroeders Nijssen uit Eindhoven worden op basis van metaalbewerking en kunststof producten voor de winkelinrichting geproduceerd. Het bedrijf bestaat bijna 70 jaar en is ooit gestart met metaalbewerking. Er werden allerlei producten gemaakt, vaak onderdelen voor machines of productielijnen. Tegenwoordig worden er complete producten voor de winkelinrichting gemaakt. Daarbij moet je denken aan maatwerk rekken, hekken, toonbanken, balies etc. Metaalbewerking speelt nog steeds een centrale rol. De producten worden gemaakt van metaal en kunststof, meestal in opdracht van de winkelier. De producten zijn dus allemaal uniek.

Metaalbewerking betekent maatwerk

Bij een herinrichting van de winkel zijn de standaard producten voor de winkelinrichting altijd net niet van de goede maat. Ze zijn te groot of te klein en passen niet op de plek waar ze bedoeld waren. De producten voor de winkelinrichting van de Gebroeders Nijssen worden door een team specialisten in metaalbewerking op maat gemaakt. Ze passen precies op de plaats waar ze moeten worden gebruikt, en omdat ze van metaal worden gemaakt zijn ze supersterk. Het ontwerp van de producten komt soms van de opdrachtgever, maar het gebeurt ook regelmatig dat het ontwerpteam de volledige vrijheid krijgt.

Metaalbewerking in de eigen werkplaats

Alle producten, zowel van metaal als van kunststof, worden in de eigen werkplaats geproduceerd. De Gebroeders Nijssen heeft de beschikking over alle gereedschappen en machines die hiervoor nodig zijn. Als de producten klaar zijn worden ze afgeleverd en volledig gemonteerd. De opdrachtgever hoeft zich dus nergens mee te bemoeien; hij wordt helemaal ontzorgd. Dat is fijn voor de opdrachtgever, want die hoeft zich nergens zorgen over te maken. Mocht er desondanks iets niet helemaal naar wens zijn, dan wordt dat zo snel mogelijk verholpen. Met deze manier van werken oogst het bedrijf veel waardering in de markt van maatwerk winkelinrichting.