Maak een betere indruk bij je sollicitatiegesprek

Bij sommige beroepen moet je tijdens de sollicitatie een test doen om te kijken of je wel geschikt bent voor dat werk. Dit moet je ook doen als je bij de politie wilt solliciteren, daar maken ze namelijk gebruik van de cognitieve capaciteitentest politie. Dit zijn vaak moeilijke testen, die veel mensen niet halen. Gelukkig kan je oefenen met deze testen, om beter voorbereid naar je sollicitatie te gaan. De kans dat je wordt aangenomen is dan een stuk groter. Deze oefentoetsen kan je vaak in een online pakket bestellen die op verschillende websites aangeboden worden. Dit politie pakket bestaat uit twee testen een cognitieve test en een taaltest. 

Oefen, waardoor je sneller en beter wordt

De cognitieve test gaat over je intelligentie en meet hoe goed je patronen en verbanden kunt herkennen. Het lijkt in die zin een beetje op een IQ-test. Deze test bestaat uit drie delen. Je kijkt naar cijferpatronen, letterpatronen en naar woordrelaties. Aanvankelijk krijg je oefenvragen, die tellen niet mee met de eindscore. Als je oefent met de vragen zal je steeds beter herkennen en sneller op kunnen lossen. Oefening baart kunst. Je vindt je eigen manier waarop je de vragen het best kunt aanpakken en leert de verbanden en patronen steeds beter herkennen. 

Een vorm van preselectie

De politie test is een vorm van assessment politie. Dat is het vastleggen van kennis, vaardigheden, houdingen en iemands overtuigingen. Een politie test is een loopbaan assessment, omdat die wordt gebruikt voor het vakgebied van de politie. Je kan door middel van deze assessments kijken of iemand geschikt is op bepaalde gebieden voor de baan die je aanbiedt. Dit kan je doen door een bekwaamheidstest, gedragstest of een assessment center. Dat laatste is een soort preselectie procedure. Vaak gebruiken grote bedrijven ook assessments om te kijken of de sollicitanten goed analytisch vermogen hebben en of ze goed zijn in problemen oplossen.