Kies voor een franchise beginnen

 Een eigen bedrijf beginnen is voor veel mensen een grote stap maar je kunt ook voor een eigen franchise beginnen kiezen. Dit kan tevens een grote uitdaging zijn maar als je als franchisenemer aangesloten bent bij een coöperatie kun je gebruik maken van de kennis en ervaring van andere ondernemers.

Goed voor beginners

Zeker voor beginnende ondernemers is dat een goede zaak. Als je nieuw bent op de ondernemersmarkt en nog veel dingen leert kun je daar natuurlijk goed gebruik maken van de kennis en kunde van andere ondernemers in dezelfde branche. Als je een administratiekantoor hebt of wilt starten of bijvoorbeeld als accountant of belastingadviseur aan de slag wilt is het zeker zinvol dit als franchisenemer te doen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij Kubus. Er zijn al zo’n 100 ondernemers lid van deze coöperatie op dit vakgebied.

Laat de overhead regelen

Voordeel van werken als franchisenemer is dat bepaalde zaken je uit handen genomen worden waarbij je met name kunt denken aan overhead. Denk bijvoorbeeld aan vervanging tijdens vakanties, reclame en marketing enzovoort. Daarnaast hebben de andere leden al de nodige ervaring op het vakgebied en kun jij bij hen te rade gaan als je ergens niet voldoende kennis over hebt of op zoek bent naar meer informatie over een bepaalde kwestie.

Bijkomende kosten

Werken als franchisenemer bij Kubus kan door het hele land dus je bedrijf hoeft niet perse in een bepaalde streek te zitten. Je betaalt er natuurlijk wel voor om lid te mogen worden maar gezien het feit dat Kubus geen winstoogmerk heeft worden de kosten zo laag mogelijk gehouden. De kosten kunnen verschillen en het is daarom zinvol altijd eerst aan te vragen hoe hoog deze voor jouw bedrijf uitvallen. Dan weet je als ondernemer ook waar je aan toe bent. Je betaalt voor verschillende zaken waarbij je onder andere kunt denken aan een inkoopvergoeding, contributie, marketingkosten en kosten voor verschillende trainingen. Laat hiervoor altijd eerst een vrijblijvende offerte maken.