Hoe zorg je goed voor jezelf als WMO-consulent

Een WMO-consulent helpt bij het maatschappelijk ondersteunen van mensen, dit kan er voor zorgen dat het veel voldoening oplevert, maar het kan er ook voor zorgen dat het juist erg belastend is. Dit is meestal voor je mentale gesteldheid geen goed teken, het is daarbij dus belangrijk dat je goed voor je zelf zorgt. Hieronder geven we je een paar tips over hoe je goed voor jezelf kan zorgen als WMO-consulent.

Waarom goed voor jezelf zorgen?

Het is als WMO-consulent erg belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, ondanks dat het natuurlijk een leuke baan is en het veel voldoening geeft, kost het ook een hoop. Omdat het zoveel energie kost, kan het er op lange termijn voor zorgen dat je uiteindelijk komt te zitten met een burn-out. Om dit te voorkomen, moet je dus goed voor jezelf zorgen. Ben je nog geen WMO-consulent, maar wil je er wel een worden? Kijk dan eens bij Joinuz naar vacature voor een wmo-consulent.

Hoe zorg je goed voor jezelf?

Er zijn meerdere manieren hoe je goed voor jezelf kan zorgen, zo kun je bijvoorbeeld gaan mediteren om helemaal tot rust te komen. Maar ook fysieke activiteiten zoals sporten kunnen heel goed helpen bij het leegmaken van je hoofd. Eet ook goed, zorg voor lekkere dingen tussendoor, maar eet voor het grootste deel gezond, zodat je lichaam daar alle energie uit kan halen.

Als WMO-consulent krijg je veel voldoening uit je baan, maar dit zorgt er tegelijkertijd ook voor dat het veel energie kost. Daarom moet je goed voor jezelf zorgen, anders zit je namelijk straks met een burn-out en dan moet je niet hebben. Je kunt goed voor jezelf zorgen door bijvoorbeeld te gaan mediteren, maar ook sporten en goed eten zijn erg belangrijk.