Hoe werkt een geautomatiseerd magazijn?

AGV 2

Je ziet het tegenwoordig steeds meer, magazijnen die volledig of bijna volledig op machines werken. Maar hoe werken deze magazijnen nou, deze machines rijden namelijk niet op zichzelf helemaal foutloos. Om de machines automatisch te laten werken heb je een agv systeem nodig. Met dit systeem kan je helemaal instellen waarheen en wanneer een machine moet rijden. Met dit systeem kan je ook instellen dat er bepaalde verkeersregels zijn in het magazijn. Als twee machines elkaar moeten doorkruisen dan zal er eentje moeten wachten. Je kunt met dit systeem dus een heel netwerk maken van je machines zodat alles goed op elkaar inspeelt.

 

Een hoop tijd en geld besparen

Met een agv systeem kun je een hoop tijd en geld besparen. Je hebt namelijk een stuk minder personeel nodig om in een magazijn te werken. Je hoeft de machines namelijk geen salaris te geven en ze werken een stuk efficiënter dan de mens. Zeker nu in tijden van personeelstekorten is het een goed moment om over te stappen op machines die werken op een agv systeem. Het is een investering die zich vrij snel terug zal betalen en al vrij snel met hulp kan worden geïmplementeerd. Veel bedrijven maken er al gebruik van en zijn nu in tijden van personeelstekorten beter af dan bedrijven die wel nog veel mensen in dienst moeten hebben.

 

Een systeem voor elke sector

Een agv systeem kan in bijna iedere sector wel gebruikt worden. Wat dag je van de auto industrie, de telefoon industrie, en de voedselindustrie. Dit zijn allemaal sectoren die vaak agv systemen gebruiken. Doordat zij gebruik maken van dit soort systemen kunnen wij goedkoop en makkelijk producten kopen uit deze sectoren doordat het systeem heel erg efficiënt kan werken. De komst van agv systemen is dus een hele grote vooruitgang in de wereld van automatisering en zal zeker de komende jaren nog belangrijker worden. Het is dus slim om hierover na te denken want het maakt je bedrijf een stuk efficiënter.