Hoe sluit je een zakelijke lening af: stappenplan en opties

zakelijke lening afsluiten

 De aanvraag en het afsluiten van een zogenaamde zakelijke lening wat synoniem staat met bedrijfslening, kan vanuit verschillende invalshoeken bij uiteenlopende kredietverstrekkers worden aangevraagd. Een zakelijke lening afsluiten gebeurt voor verschillende doeleinden. Een kleine leidraad in een notendop.

zakelijke lening afsluiten

 Zakelijke lening afsluiten: de vragen van een kredietverstrekker

Bij de aanvraag van een zakelijke lening vraagt de kredietverstrekker waarvoor het geld gaat dienen. Afhankelijk van wat de onderneming antwoordt, heeft gevolg voor het totaalbedrag van de lening en de flexibiliteit van de lening. Er zijn 2 opties waarvoor je kan kiezen: een vaste looptijd of een flexibele lening waarbij geld meestal op maandelijkse basis kan worden afgelost.

 Online een zakelijke lening afsluiten

De dag van vandaag kan je naast een vraag bij de bankinstellingen, ook online een bedrijfslening afsluiten. Een formulier voor aanvraag wordt netjes ingevuld en binnen de 24 uren krijg je een antwoord of je aanvraag wordt goedgekeurd of niet. Om een zakelijke lening te bekomen stelt de kredietverstrekker enkele vragen zoals de banktransacties, een bewijs van inkomstenbelasting en jaarcijfers.

 Waarvoor heb je een zakelijke lening nodig

Als onderneming zal je je enkele vragen moeten stellen waarvoor je een bedrijfslening nodig hebt. Zo wordt een zakelijke lening vooral afgesloten om volgende doelstellingen te bereiken:

  • Het financieren van bedrijfsruimte en inrichting
  • Bij de verbouwing of de aankoop van een bedrijfspand
  • Het aanschaffen van bedrijfsmiddelen zoals machines of een bedrijfsauto
  • Het uitbreiden van de stock en andere voorraden
  • Het aanwerven van (extra) personeel
  • De aankoop van nieuwe software en computers
  • Het herfinancieren van een bestaande lening

 Zakelijke lening versus zakelijk krediet

Bij het afsluiten van een zakelijke lening is er wel een degelijk verschil tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet. De zakelijke lening wordt afgesloten met een vaste variant van zakelijk geld lenen. Onder de flexibele optie van zakelijk geld lenen spreekt men over krediet. Bij een zogeheten zakelijke lening lost de ondernemer maandelijks een overeengekomen bedrag af. Bij een kredietlening kunnen afgeloste bedragen opnieuw worden opgenomen binnen de afgesproken limiet met de kredietverstrekker.