Hoe reageert de belastingdienst op Financial Lease?

autoVoor ondernemers is het zeer voordelig om een auto te kopen via Financial Lease. Bij Financial Lease betaalt u de aankoopsom van de auto en de rente terug in maandelijkse termijnen. U heeft veel vrijheid bij het bepalen van de hoogte van dit maandbedrag. Belangrijk hierbij is, hoe reageert de belastingdienst op Financial Lease?

Als een ondernemer rijdt in een leaseauto, dan krijgt hij te maken met bijtelling. Bijtelling wil zeggen dat de Belastingdienst een bepaalt percentage voor het gebruik van de Financial Lease auto optelt bij uw inkomsten. De hoogte van de bijtelling kan vastgesteld worden als u een geschikte auto gekozen heeft.

De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de waarde van de auto, de mate waarin de auto voor privédoeleinden gebruikt wordt en de CO2-uitstoot van de auto. De Belastingdienst hanteert hiervoor vijf bijtellingtarieven. Op de website van de belastingdienst kunt u zelf uw bijtellingsbedrag berekenen. audi

Als u een auto aankoopt bij een ervaren Financial Leasedealer, dan kan zij u ook adviseren omtrent de bijtelling. Een ervaren aanbieder van Financial Lease aan ondernemers is Financial Lease Twente. U vindt er alleen auto’s die jonger zijn dan vijf jaar, waardoor ze enkel uitstekende Financial Leasecontracten bieden. Verder kunt u zelf de gewenste aanbetaling, looptijd en slottermijn bepalen. U bent bij Financial Lease Twente verzekerd van maatwerk dat optimaal aansluit bij uw onderneming, zowel op de weg als bij de belastingdienst!