Hoe moet ik een incassobureau inschakelen?

Openstaande facturen en zeker facturen die te lang open blijven staan zijn gedoe voor een onderneming. Niet alleen omdat het niet fijn is dat klanten niet betalen. Ook omdat het gewoon geld kost als klanten hun facturen niet betalen. Ben je daar klaar mee en weet je niet hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Dan is incassobureau inschakelen een goed idee. In dit artikel vertellen we je daar alles over en ook hoe je het beste gebruik kunt maken van een bureau voor het innen van je openstaande posten. Lees dus snel verder en kies ervoor om jezelf te verlossen van gedoe en frustratie.

Bepaal wanneer jij voor jou de maat vol is

Uiteindelijk bepaal je zelf hoe lang je geduldig wacht tot klanten hun veel te lang openstaande facturen betalen. Je kunt aanmaningen blijven sturen tot je een ons weegt natuurlijk en blijven nabellen om vriendelijk te vragen waar de betaling blijft. Ergens bereik je een grens en dan wordt het tijd voor incassobureau inschakelen. Als je eenmaal hebt ervaren dat een bureau veel sneller de gelden int zonder dat jij een hoop gedoe hebt met klanten, dan wil je niet meer anders en zul je sneller de openstaande posten overdragen aan een derde partij.

Maak een overzicht van wanbetalers bij incassobureau inschakelen

Om incassobureau inschakelen te realiseren kun je het beste een lijst maken van de openstaande posten en hoe lang de posten al openstaan. Met dat overzicht kun je een gespecialiseerd bureau benaderen en bespreken wat ze voor je kunnen betekenen. Je kunt zelf aangeven welke aanpak je prettig vindt. Wellicht wil je sommige klanten steviger aanpakken dan andere en dat is prima. Je krijgt een vaste contactpersoon die jouw openstaande facturen gaat innen en je op de hoogte houdt van de status van die posten. Zo weet je precies hoe je ervoor staat.

Laat je informeren over de mogelijkheden

Twijfel je over de aanpak of misschien wel over het uit handen geven van je openstaande facturen? Ben je bang dat het je relatie met je klanten schaadt? Bij incassobureau inschakelen kun je natuurlijk eerst informeren wat de mogelijkheden zijn en hoe de aanpak van het bureau is. Het doel is om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen die zowel voor jou als voor je klant acceptabel is. Daarbij kun je zelf aangeven wat je wilt bereiken en hoeveel druk er mag worden uitgeoefend om de betaling te realiseren.

Ontdek wat je wilt uitbesteden bij incassobureau inschakelen

Bij incassobureau inschakelen kun je nog veel meer uitbesteden dan alleen incassoprocedures. Als je wilt kun je je hele debiteurenbeheer bij een externe partij neerleggen. Dan hoef je daar geen tijd meer aan te besteden. Herinneringen en aanmaningen sturen is dan voorgoed verleden tijd voor je. Dat hoef je niet meer zelf te doen, dat wordt voor je gedaan. De ervaring leert dat het ervoor zorgt dat je veel minder te laat betalende klanten hebt en ook bij wanbetalers sneller je geld ontvangt. Jij bepaalt zelf wat je aan Incassonet wilt uitbesteden en wat je zelf wilt blijven doen.