Flexibele werkplekken met maatwerkmeubelen: Inspireer samenwerking en innovatie

Flexibele werkplekken met maatwerkmeubelen: Inspireer samenwerking en innovatie

Flexibele werkplekken voor inspiratie en innovatie

Flexwerken is inmiddels als diverse jaren een waar begrip in Nederland. Veel bedrijven, instanties, verengingen en gemeentes maken inmiddels volop gebruik van flexibele werkplekken. Niet alleen werkt dit voor jou als ondernemer kostenbesparend, het kan voor je medewerkers zelfs inspirerend werken en aanzetten tot samenwerking en innovatie. We vertellen er in dit blog graag meer over.

Kans op ontmoeting

Een fijn onderdeel van flexplekken is dat het medewerkers de kans geeft om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Als je medewerkers altijd maar op dezelfde werkplek zitten, is de kans ook kleiner dat ze nieuwe collega’s spreken en zo tot nieuwe ideeën komen. Zet daarom flexplekken in om ervoor te zorgen dat horizonnen verbreed worden. Vooral als je een relatief groot bedrijf hebt in bijvoorbeeld Arnhem. Klinkt dit als muziek in de oren? Schakel dan meteen een expert in interieurbouw Arnhem in.

Stimuleer samenwerkingen

Door middel van flexibele werkplekken zorg je ervoor dat collega’s elkaar beter leren kennen en zo misschien nieuwe samenwerkingen aangaan. Zo komen collega’s niet alleen tot nieuwe ideeën, maar verbetert dat ook de sociale band onderling tussen collega’s die elkaar anders misschien amper gekend zouden hebben. Wil je er echt iets inspirerends van maken? Laat dan maatwerkmeubelen maken voor de flexplekken om het echt aantrekkelijk te maken.

Bespaar op kosten

Naast dat het voordelen heeft voor je medewerkers, heeft het voor jou als ondernemer ook de nodige voordelen. Zo kun je met flexplekken namelijk ook op de nodige kosten besparen. Werknemers die relatief veel thuiswerken en een vaste werkplek hebben, kun je beter een flexplek geven. Zo ben je niet standaard een werkplek kwijt die maar weinig wordt gebruikt. Zo deel je de ruimte veel efficiënter in.

Meer inspiratie

Meer inspiratie voor je bedrijf en de bedrijfsvoering? Lees dan nog meer van onze blogs.