Elektrische fiets private lease

Een elektrische fiets private lease wordt steeds gebruikelijker. Ze zijn niet meer weg te denken op de weg: elektrische fietsen voor jong en oud. Waarbij voorheen vooral de 65-plussers op de elektrische fiets stapte is dat inmiddels wel veranderd. Een elektrische fiets wordt inmiddels door allerlei verschillende leeftijdscategorieën gebruikt. De fiets is gemakkelijk in gebruik en je bent snel van A naar B. Echter is de investering natuurlijk wel een stuk duurder dan wanneer je een gewone fiets aanschaft. Een elektrische fiets private lease is daarom een steeds vaker gekozen optie.

In deze blog vertellen we je graag meer over de mogelijkheid wat betreft een elektrische fiets private lease en de voordelen daarvan.

Voordelen elektrische fiets 

Er zijn inmiddels allerlei verschillende soorten fietsen. Wie niet een nieuwe fiets wil of het geld er niet voor over heeft kan kiezen voor een tweedehands fiets om mee te fietsen. Iemand die liever over zandpaden heen fietst kan kiezen voor een mountainbike. En voor de mensen die wel graag fietsen, alleen liever niet helemaal buitenadem en met zwetende oksels aankomen op plaats van bestemming, voor onder andere die mensen is een elektrische fiets een uitkomst. Het hebben van een elektrische fiets kent namelijk een aantal voordelen:

– Een e-bike maakt fietsen nog gemakkelijker. Een ritje op een dergelijke fiets voelt alsof je continue de wind in je rug hebt. Door weer en wind kom jij gemakkelijk vooruit.
– De snelheid van de fiets. Je kunt met de meeste elektrische fietsen al een snelheid halen van 20-25 kilometer per uur. Dat is even snel als een snorscooter.
– Creëer een gezondere levensstijl. Een elektrische fiets blijft natuurlijk wel een fiets. Je dient dus wel degelijk nog te trappen om vooruit te komen. Echter gaat het allemaal wat soepeler en sneller. Fietsen op een elektrische fiets kan er voor zorgen dat je sneller langere afstanden gaat fietsen en dus ook meer en langer buiten bent. Super gezond dus.

Waarom een elektrische fiets private lease? 

Een elektrische fiets private lease kent meerdere voordelen. Afhankelijk van de aanbieder kunnen alle risico’s en kosten gedekt zijn. Vaste kosten en geen zorgen over afschrijving, verzekering, onderhoud en reparatie. In de meeste gevallen ben je gedeeltelijk of volledig ontzorgt. Bij sommige leasemaatschappijen is onderhoud van de e-bike en reparatie optioneel. Een elektrische fiets dient namelijk ook goed onderhouden te worden. Je hebt tenslotte te maken met een accu en een elektrisch ‘’voertuig’’. Er zijn zelfs aanbieders waarbij alleen de afschrijving is inbegrepen bij het maandbedrag. 

Een elektrische fiets is een grote uitgave en zeker duurder dan een fiets zonder motortje. Als je kiest voor lease dan hoef je niet meteen en in 1 keer een heel groot bedrag te betalen. Je hebt tevens vaste maandprijzen. De leaseprijs stijgt dus niet als bijvoorbeeld verzekeringspremies wél stijgen. Tot slot kun je het beste kijken naar de verschillende mogelijkheden van lease die er worden aangeboden. Het is namelijk ook mogelijk om een elektrische fiets zakelijk te leasen. Of een e-bike leasen voor je schoolgaande kind. Verdiep je dus voor aanschaf en het afsluiten van een lease contract waar en door wie de fiets wordt gebruikt. Bepaal aan de hand daarvan welke optie de beste is voor jou.