Kijk of een EHBO cursus vergoed wordt

Als je een EHBO cursus wilt volgen maar bang bent dat dit wat aan de dure kant gaat uitvallen en je budget niet toereikend is kun je het beste eerst informeren wat je zorgverzekeraar voor je kan betekenen. Veel zorgverzekeraars hebben tegenwoordig ook een EHBO cursus vergoeding in het pakket.

 

Vergoedingen verschillen per verzekeraar en verzekering

Hoeveel er vergoed wordt hangt van meerdere dingen af. Zo verschilt de vergoeding per verzekeraar waarbij de ene tot een bepaald maximum vergoedt terwijl de andere wel tot 100% kan gaan. Daarnaast is het belangrijk hoe je verzekerd bent. Grote kans dat je aanvullend verzekerd dient te zijn om (een deel van) het cursusgeld terug te krijgen. Informeer daarom altijd goed of je wat kunt terugkrijgen. Als dit het geval is kan dit namelijk betekenen dat je de cursus wel kunt volgen omdat deze op die manier betaalbaar voor je is.

 

Het nut van een EHBO cursus

Verzekeraars zien het volgen van een EHBO cursus als voordeel. Als jij mensen kunt helpen en ervoor zorgt dat jij en zij gezond blijven betekent dit dat mensen minder kwaaltjes hebben en dat de verzekering minder hoeft te vergoeden aan behandelingen en medicatie. Op die manier hebben zij minder kosten. Derhalve betalen de meeste zorgverzekeraars graag mee aan een nuttige opleiding zoals EHBO.

 

Laat je werkgever de cursus vergoeden

Doe je een EHBO cursus voor je werk of kun je je werkgever ervan overtuigen dat een EHBO cursus nut heeft voor het bedrijf? Dan kun je wellicht op die manier een deel van de kosten laten vergoeden.