Drupal beheert al jouw websites en weblogs

Drupal is een CMS dat staat voor opensource- Content Management Systeem en een Content Management Framework (CMF). Welke is ontwikkeld met een PHP programmeertaal. Dit systeem is er vooral op gericht om websites en weblogs te beheren. Welke op verschillende besturingssystemen vlekkeloos draait. Je kunt het installeren op Windows, Linux en macOS. Maar eigenlijk kun je het op elke PC laten draaien, zolang het maar beschikt over de juiste IIS, Nginx en PHP versie en wordt ondersteunt.

Een database voor Drupal

Om jouw gegevens van je website op te kunnen slaan heeft Drupal een database nodig. Wat overigens vrij logisch is. De meest gangbare databases voor Drupal zijn over het algemeen MySQL of PostgreSQL. 

Ontwikkeld door een grote gemeenschap

Drupal is niet door één persoon ontwikkeld. Eigenlijk is er een grote gemeenschap van vele gebruikers en ontwikkelaars die dit op gang hebben gebracht, en nog steeds verder ontwikkelen. Doordat het zich steeds verder ontwikkelt, is het voor iedere gebruiker steeds eenvoudiger te hanteren. En kun je op je eigen manier jouw websites en weblogs beheren. Drupal is overigens niet alleen geschikt voor deze vormen van internet sites. Je kunt naast een persoonlijke site ook fan-sites maken, wat in principe hetzelfde werkt alleen met een paar extra’s. Maar het is ook zeer geschikt voor e-commerce applicaties, resource directories en intranet portaalsites. Zo zie je dat Drupal geschikt is voor meerdere vormen van websites.