Deze luchtreinigers zorgen voor een stofvrije werkomgeving

Luchtreiniging

Veel stof in een werkruimte is soms erg vervelend. Niet alleen omdat het er minder fris uitziet, maar ook omdat het voor mensen met een stofallergie erg vervelend is. De hele dag niezend op werk is namelijk geen pretje. Een goede oplossing hiervoor is een luchtreiniger. Deze schaf je gemakkelijk aan en reinigt de lucht, zodat er nauwelijks tot geen stof meer aanwezig is in jouw werkomgeving. In dit artikel lees je welke luchtreinigers zorgen voor een stofvrije werkomgeving. 

Waarom kiezen voor een luchtreiniger? 

Luchtreiniging is erg fijn wanneer je minder stof wil in jouw werkomgeving. Een luchtreiniger verbetert de kwaliteit van de lucht in de ruimte. Het zorgt voor een goede zuivering, waardoor je beter ademt. Stoffen als bacteriën en pollen elimineert een luchtreiniger. Dit is ook erg fijn voor mensen met een stofallergie of mensen met hooikoorts of astma. Maar welke luchtreiniger is nu het meest geschikt voor jou? 

Koolstoffilter 

Een veelvoorkomende luchtreiniger is een luchtreiniger met een koolstoffilter. Dit filter is opgebouwd uit een honingraatstructuur. Hierin zitten actieve en speciaal behandelde koolstof. Dit zorgt ervoor dat dit filter bepaalde gassen en vervelend ruikende geuren absorbeert. Dit is dus vooral een goede keuze als het gaat om vieze lucht in de werkomgeving. 

Een ionisator 

Een ionisator is een luchtreiniger die negatief geladen ionen door de lucht verspreidt. Dit zorgt ervoor dat bacteriën en virussen onschadelijk worden gemaakt. Ze hechten zich aan pollen, stof, schimmels of rook. Heb je dus last van één van deze zaken in jouw werkomgeving, kies dan zeker voor een luchtreiniger met een ionisator. 

HEPA-filter

HEPA staat voor ‘high-efficiency particulate air’. Belangrijk om te weten van deze filters is dat de vieze deeltjes en stof die zij opvangen niet gereinigd kunnen worden. Het moet dus in zijn geheel vervangen worden. Dat neemt echt niet weg dat dit filter een erg goed filter is om de luchtkwaliteit in orde te houden. Zo filtert het ongeveer een jaar effectief de lucht in de werkomgeving, wat erg gunstig is. 

Algemene tips 

Naast dat een luchtreiniger een erg goede optie is, zijn er nog een aantal algemene tips om de luchtkwaliteit in orde te houden. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% is. Houd in het pollenseizoen zoveel mogelijk de ramen en deuren gesloten. Boen tot slot sanitair grondig, om schimmel te voorkomen. 

Luchtreiniging

Een schone lucht in jouw werkomgeving is erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat je een luchtreiniger aanschaft voor een stofvrije werkomgeving.