De werkzaamheden van een tuinarchitect

Ik ben nu al een aantal jaar een zelfstandig tuinarchitect en doe dit met veel plezier. Ik heb al diverse grote klussen verricht en geniet enorm van de diversiteit van mijn werk. Elke klant heeft weer andere eisen en wensen wat ervoor zorgt dat ik samen met mijn klant elke keer weer een uniek ontwerp kan maken waar mijn klant tevreden mee is en waar ik trots op kan zijn. Ik ga elke dag met mijn werklaarzen aan op bezoek bij mijn klanten om toezicht te houden op te werkzaamheden en om te vragen of alles naar wens verloopt. Ik vind dit zelf erg belangrijk aangezien ik op deze manier ervoor kan zorgen dat mijn klant tevreden blijft.

Ook nu ben ik weer met een grote klant bezig, de binnenplaats van een oud verzorgingstehuis moet geheel vervangen worden. Het is een vrij grote open ruimte en alles wat er momenteel in staat kan weg. Ik vind dit echt een geweldige klus doordat de klant mij volledig vrijlaat in het ontwerp waardoor mijn creativiteit niet ingeperkt wordt. Ik barst al van de ideeën voor het ontwerp, ik weet al diverse planten die ik wil gaan gebruiken en waar ik deze wil plaatsen. De deadline is echter wel krap net als de verbouwing van de tuin doordat ze de bewoners zo min mogelijk tot last willen zijn zoals te begrijpen is.

Ik ben er inmiddels in geslaagd om de eerste paar keuzes te maken voor het ontwerp en ik verwacht persoonlijk ook niet dat ik problemen krijg met de deadline voor het ontwerp. Ik maak me door de grootte echter wel zorgen om de tijd die wordt gegeven voor de oplevering van de tuin. Ik probeer me hier niet al te veel zorgen over te maken omdat ik niet wil dat het mijn werk beïnvloed.tuinarchitect