De voordelen van planten voor kantoor

Uit onderzoek blijkt dat planten enorm veel voordelen kunnen brengen op je werkplek. We bespreken de grootste voordelen en een aantal aanbevelingen voor makkelijk te verzorgen planten. Grote en kleine bedrijven investeren regelmatig in planten voor kantoor. Verschillende lagen groen in kantoren kan het welzijn van medewerkers verbeteren en het draagt bij aan werkplezier van medewerkers. Werknemers worden gelukkiger en worden creatiever van meer groen op hun werkplek. Sommige onderzoekers beweren zelfs dat mensen een serieuze behoefte hebben om een connectie aan te gaan met de natuur. Hoewel de meeste voordelen van planten voor je kantoor wetenschappelijk ondersteunt worden, zijn er ook voordelen waar nog geen bewijs voor is. Zoals dat bepaalde planten de lucht zuiveren.

Een betere akoestiek en een gelukkiger leven

Planten verbeteren de akoestiek van je werkplek. Ongewilde ruis wordt meestal aangeduid als de grootste productiviteit verstoorders op de werkplek. Planten zijn een goedkope manier om de akoestiek van je kantoorruimtes te verbeteren. Ze absorberen omgevingsgeluiden. Een ander groot voordeel van planten voor kantoor is dat planten verzorgen bijdraagt aan een gevoel van vervulling. Uit onderzoek blijkt dat werknemers die de verzorging van planten op zich namen, gelukkiger en gezonder werden. Dus de volgende keer dat je planten weer water geeft, besef je dan dat je een taak hebt volbracht. Het maakt niet uit hoe klein deze ook is.

Je algehele gezondheid verbetert

Een aantal onderzoeken hebben aangetoond dat kamerplanten of planten voor kantoor een positieve impact kan hebben op je fysieke welzijn. Volgens de universiteit van Wageningen blijkt dat werknemers die werken in ruimtes waar planten staan, zich minder vaak ziek melden. Ze voelen zich beter over hun werk en de werknemers maken zich minder zorgen. Uit een ander onderzoek blijkt dat werknemers met planten op kantoor minder ademhalingsklachten hadden, inclusief hoesten en het hebben van een zere keel. En als je wel ziek blijkt te zijn of te zijn geworden, kunnen planten helpen bij het eerder herstellen van je ziekte.