De palmboom en haar geheimen

De palmboom en haar geheimen

Iedereen heeft wel eens een palmboom gezien. Dit wordt vaak aangeduid als de kokosboom of geïllustreerd geïrriteerd als het icoon van sommige landen. Dit is niet zomaar. Het is namelijk zo dat palmbomen en palmplanten uit tropische klimaten komen. Dat komt omdat deze de ideale omstandigheden hebben waarin deze palmbomen kunnen groeien. Dit komt omdat palmbomen van nature houden van warmte. Zij hebben veel zonlicht nodig om goed te kunnen groeien. Tegen extreme kou kunnen deze  palmsoorten niet. Het is echter zo dat het bepaalde soorten zijn die winterhard zijn. Dat houdt in dat deze niet zomaar door zullen gaan in de Nederlandse winter.

 

Verschillende soorten

Er zijn talloze verschillende soorten palmbomen. Dit komt omdat ze in veel gebieden   in de wereld groeien. zo heb je palmbomen in Latijns Amerika, maar ook in Azië en in de Arabische wereld. Omdat er dus zoveel verschillende soorten zijn,  betekent dit dat er verschillende details zijn.  Zo heb je in de  Latijns Amerikaanse landen veel soorten die kokos bomen groeien. Het verschilt namelijk per soort of er vruchten in groeien.  De meest bekende palmbomen groeien over het algemeen kokosnoten of dadels. Dadels Zie je vaker terug in de Arabische landen. Deze zou je dus niet zo snel ergens in Brazilië tegenkomen. Ook de Chinese palm groeit geen dadels.

 

Chinese palm

De Chinese Palm is een palmsoort die vaak als de meest unieke wordt omschreven. Dit heeft ermee te maken dat deze een hele unieke verschijning heeft. De vertakkingen zijn erg uitgebreid en de bladeren hebben een specifieke waaiervorm. Dit zorgt ervoor dat het een hele imposante verschijning is. Eveneens is het zo dat deze enorm groot kan worden. De stam kan tot wel 60 cm omtrek bereiken en een metershoge lengte. De Chinese palm laat zich ook kenmerken door het vermogen om enorm goed tegen droogte te kunnen.