De ontruiming van het bedrijfspand in goed laten verlopen: 3 tips

bedrijfspand

Een ontruiming van een bedrijfspand is vaak ingewikkelder dan het lijkt. Er komt namelijk veel bij kijken en soms levert het ook stress op. Dit is iets wat je niet wil, je wil het namelijk juist zo goed mogelijk laten verlopen. In dit artikel lees je een aantal tips om de ontruiming van je bedrijfspand in goed te laten verlopen.

Waarom een bedrijfspand ontruimen?

Een bedrijfsontruiming is kort gezegd het leeghalen van een bedrijfspand. Dit gebeurt als het bedrijf in het gebouw gaat verhuizen, bij een faillissement of bij meer ingrijpende maatregelen, zoals sloping van het pand. Zo’n ontruiming wil je soepel laten verlopen, want het kost best wat werk. Met de volgende tips lukt het je zeker om bedrijfsontruimingen soepel te laten verlopen.

1)     Maak een to-do lijst

Iets wat niet alleen bij een ontruiming, maar eigenlijk altijd goed van pas komt, is een to-do lijst maken. Het is goed om een aantal zaken overzichtelijk op een rijtje te zetten. Schrijf bijvoorbeeld op welke meubels je wel en niet wil bewaren, maar kijk ook naar andere spullen. Schrijf ook op of er herstelwerk nodig is. Moeten muren opnieuw geschilderd worden? Schrijf dit dan ook op je to-do lijst.

Het is ook handig om met post-its te werken. Plak een post-it op ieder meubelstuk en label ze zodat je weet welke je meeneemt en welke niet. Hetzelfde geldt voor andere spullen in het pand.

bedrijfspand

2)     Kies een goede aanbieder

Het is mogelijk om een bedrijfsontruiming alleen of met personeel uit te voeren, maar dit is vaak onbegonnen werk. Het is beter om hiervoor gespecialiseerde vakmensen te vragen. Kies een goede aanbieder voor het ontruimen van je bedrijfspand. Het zal hierdoor sneller, veiliger en soepeler verlopen en het zal een hoop stress schelen.

3)     Regel schoonmakers

Als het bedrijfspand eenmaal leeg is, dient het pand ook schoongemaakt te worden. In je eentje zo’n pand schoonmaken kost nogal wat werk. Regel daarom schoonmakers. Zij zijn niet alleen goed en snel in hun werk, maar hebben ook verstand wat met welke middelen het beste schoongemaakt kan worden.

De ontruiming van een bedrijfspand kan stress opleveren. Dit kan voorkomen worden met een goede voorbereiding en het inschakelen van hulp.