Cursus projectmanagement volgen? Zo kun je dat goed en goedkoop doen

Als je gevraagd wordt om projectmanagement op je te nemen als onderdeel van je werk, kan dat een behoorlijke uitdaging zijn. Zeker als je nog geen ervaring hebt met het managen van projecten. Het is daarom verstandig om een cursus projectmanagement te volgen. Maar waar dien je op te letten bij het kiezen van een goede cursus? In deze blog delen we vijf tips om je te helpen bij het vinden van een goede cursus voor jouw behoeften en om je te helpen het meeste uit de cursus te halen.

Doe je onderzoek

Er zijn tal van cursussen projectmanagement beschikbaar, dus het is belangrijk om te weten welke cursus het beste bij jou past. Doe daarom grondig onderzoek en bekijk wat de cursus precies inhoudt. Kijk naar de doelstellingen, inhoud en de tijdsduur van de cursus. Zo kun je bepalen welke cursus het meest geschikt is voor jouw leerbehoeften en tijdsplanning.

Bekijk de ervaring van de trainer

Een goede trainer kan het verschil maken tussen een nuttige en teleurstellende cursus. Bekijk daarom de ervaring van de trainer(s) voordat je je aanmeldt voor de cursus. Bekijk de biografie van de trainer op de website van de opleider en lees wat de ervaring van de trainer(s) zijn. Zo kun je een beter beeld krijgen van de kwaliteit van de cursus en of deze relevant is voor wat je wilt leren.

Maak gebruik van de praktische tools

Veel cursussen projectmanagement bieden praktische tools om deelnemers te helpen bij het toepassen van wat ze hebben geleerd. Maak daarom optimaal gebruik van de aangeboden tools en resources. Zoek uit welke tools beschikbaar zijn voordat je je aanmeldt voor de cursus en vraag tijdens de cursus om uitleg over hoe je de tools kunt inzetten om je projectmanagement vaardigheden te verbeteren.

Maak gebruik van discussies en netwerkmogelijkheden

Cursussen projectmanagement bieden vaak ook mogelijkheden voor discussie en netwerken. Deze opties zijn uitermate geschikt om nieuwe mensen te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en inzichten te krijgen van anderen in de branche. Maak daarom gebruik van deze mogelijkheid om je netwerk uit te breiden en om meer te leren over projectmanagement.

Pas de opgedane kennis toe

Nadat je een cursus projectmanagement hebt gevolgd, is het belangrijk om de opgedane kennis ook daadwerkelijk toe te passen. Ga aan de slag met de tools, strategieën en vaardigheden die je hebt geleerd en pas deze toe in de praktijk. Zo blijft de kennis beter hangen en kun je de impact van de cursus vergroten.

Samenvattend

Een cursus projectmanagement is een waardevolle investering in je eigen ontwikkeling en in de successen van je organisatie. Door goed onderzoek te doen, de ervaring van de trainer te bekijken, gebruik te maken van de praktische tools en te netwerken met andere professionals in de branche, kun je meer uit de cursus halen. Bovendien is het belangrijk om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen om echt voordeel te hebben van de cursus. Met deze vijf tips ben je goed voorbereid om een cursus projectmanagement te vinden die bij jou past en om het meeste uit deze cursus te halen.

Bron: www.learnit.nl