Bloemenmengsel beloont je met veel vlinders en insecten

We zijn ons steeds meer bewust van wat alle ingrepen van de mens doen met de natuur. Stoeptegels moeten eruit om een goede waterhuishouding te krijgen. We moeten meer dan ooit het water vasthouden. De eigen tuin met een overdaad aan gewasbeschermingsmiddelen en een strak gazon lijken we achter ons te hebben gelaten. Een tuin die er natuurlijk uitziet en relatief weinig onderhoud vraagt is de trend. Daar past een grasveldje met veldbloemen perfect in. Een Bloemenmengsel wat geur en kleur aan je tuin geeft is razend populair. Je gooit er hoge ogen mee in deze tijd waarin duurzaam leven en dus ook duurzaam tuinieren een logische keuze is.

Grasveldje in de tuin is fijn om te spelen

Naast zo’n kleurige en geurige bloemen border met veldbloemen blijft een stuk gras een fijn plek voor kinderen om er te spelen. Want je tuin is ook een geschikte plek voor kinderen om buiten te spelen. Zaai een deel van je tuin in met Graszaad om ruimte te geven aan hun energie. In een veilige en vertrouwde omgeving spelen ze met voldoende beweging. Gezond en verantwoord in een wereld waarin kinderen heel veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen. En daarnaast kun je op een gazon in je tuin je vrienden en familie trakteren op een zomers tuinfeest of barbecue.

Aan het werk

Om een bloemenveld te krijgen moet je je even verdiepen in de omstandigheden die de veldbloemen nodig hebben om goed te groeien en te bloeien. Op welke grondsoort ga ik het zaaien en hoe voedingsrijk is de plek.  Voor het inzaaien zelf zijn de regels eenvoudig. Met het juiste materiaal van een simpele hark en schoenen als Grisport werkschoenen kun je beginnen. Dun zaaien en licht inharken is samen met een milde regenbui al genoeg om een bloemenzee te krijgen in je eigen achtertuin. Vlinders en insecten volgen vanzelf.