Alles wat jij moet weten over eczeem

Alles wat jij moet weten over eczeem

Eczeem is voor niemand een pretje. Toch is het lastig om het te voorkomen. Er zijn zoveel verschillende oorzaken van eczeem, dat het lastig is om te ontdekken waar het bij jou aan ligt. Zo kan het liggen aan genen, allergenen, maar ook aan geparfumeerde producten. En hoe gek het ook klinkt, ook de natuur kan invloed hebben op of je eczeem krijgt of niet. Men gebruikt vaak eczeem crème om eczeem te bestrijden. Ben jij benieuwd naar nog meer feitjes over eczeem? En wil je weten wat helpt? Lees dan snel verder.

Soorten eczeem

Ik heb last van contacteczeem

Bij deze soort eczeem is het vaak makkelijker om erachter te komen hoe het is ontstaan. Doorgaans heeft dit te maken met contact van je huid met een stof, waar jij misschien allergisch voor bent. Het zijn vaak specifieke plekjes waar dit voorkomt. En het jeukt als een gek!

 

Ik heb last van constitutioneel eczeem

Constitutioneel eczeem ontstaat door een ontsteking. Anders dan bij contacteczeem, is het lastiger om te achterhalen hoe dit is ontstaan. Vaak krijg je te maken met constitutioneel eczeem als je jong bent. Dus in je tienerjaren ben je er waarschijnlijk wel van af.

 

Ik heb last van seborroïsch eczeem

Als je milde eczeem hebt, zou je wel eens last kunnen hebben van seborroïsch eczeem. In principe is je huid dan rood en kan je last hebben van schilfertjes. Ook dit zijn vaak plekjes. Het kan zomaar verspreid zitten over je hele lichaam

 

Hoe behandel ik mijn eczeem?

Aangezien mensen met eczeem een hele droge huid hebben, is het belangrijk om dit aan te pakken. Dit doe je door middel van eczeem crème. Dit zorgt namelijk voor balans en vermindert de jeuk! Dit soort crèmes zijn bijna overal wel verkrijgbaar. Wel is het aan te raden om hiervoor naar de huisarts te gaan. Daar kunnen ze je het beste adviseren hierover.