Alles over de voorbereiding voor een sollicitatie met assessment

Wil je graag een nieuwe baan en ben je uitgenodigd voor een sollicitatie? Dan wil je deze kans natuurlijk niet mislopen. Het is daarom belangrijk om je goed voor te bereiden op het sollicitatiegesprek. Tegenwoordig wordt er echter meer van je verwacht dan alleen een gesprek. Vaak moet je nu ook een assessment maken. In dit artikel bespreek ik alles dat je moet weten over een sollicitatie met assesment.

Voorbereiden op het gesprek

Een sollicitatie begint altijd met een sollicitatiegesprek. Dit gesprek dient als mogelijkheid voor het bedrijf om jou als persoon te leren kennen en om een inschatting te maken of je voor de baan geschikt bent. Hiervoor is het belangrijk om een goede indruk achter te laten. Dit kun je doen door het gesprek zo goed mogelijk voor te bereiden. Verdiep je in het bedrijf door de site te lezen en lees de vacature nog een keer door. Naar welke vaardigheden zijn zij opzoek en beschik jij over die vaardigheden?

Voorbereiden op het assessment

Bij sommige bedrijven maakt een assessment onderdeel uit van de sollicitatie. Dit staat vaak in de vacature aangegeven. Als dit staat aangegeven, is het belangrijk om je hierop voor te bereiden. Je kunt deze assessments namelijk oefenen. Een ltp assessment oefenen is een goede voorbereiding op je sollicitatie. Voordat je begint met oefenen, is het wel belangrijk om te kijken wat voor soort assessment je moet gaan maken. Er zijn namelijk allerlei soorten assessments en elk bedrijf gebruikt weer een ander assessment. 

Wil je graag een assessment oefenen voor jouw sollicitatie? Dan raad ik het zeker aan om een kijkje te nemen op hellotest.nl.