Alcohol op? Stap niet achter het stuur!

Rijbewijs ingevorderd snelheid

Ben jij van plan om binnenkort naar een feest te gaan en ga je daar ook wat alcohol drinken? Zorg er dan voor dat je een BOB hebt zodat je zelf niet achter het stuur stapt. Onder invloed rijden kan namelijk bestraft worden door rijbewijs ingevorderd alcohol. Voor bestuurders die nog niet zo lang hun rijbewijs hebben is het toegestane promillage lager dan bij ervaren bestuurders, maar het is natuurlijk altijd slimmer om niet achter het stuur te gaan zitten als je alcohol op hebt. Alcohol heeft namelijk een negatief effect op je oplettendheid en hierdoor kan je een gevaar voor anderen zijn op de weg. Voorkom dus dat je een ongeluk veroorzaakt en iemand anders de dupe laat zijn van jouw slechte rijgedrag en regel een BOB.

Geen haast op de weg

Ook te snel rijden kan resulteren in rijbewijs ingevorderd snelheid. Zorg er dus altijd voor dat je op tijd ergens naartoe gaat zodat je geen haast hebt. Te snel rijden is namelijk gevaarlijk en kan leiden tot desastreuze ongelukken. Druk je gaspedaal dus niet te hard in en let op de maximaal toegestane snelheid. Er zijn geregeld politiecontroles, dus de kans is groot dat je gepakt wordt zodra je te snel rijdt. Dit kan ook erg duur zijn en nadelige effecten hebben. Zo kan je rijbewijs ingevorderd worden als je echt veel te snel hebt gereden. Dit komt ook op een strafblad te staan en dit kan voor problemen zorgen bij het aanvragen van een VOG, die je bij sommige banen nodig hebt.

Veiligheid boven alles

Er zijn meerdere dingen die verkeerd kunnen gaan op de weg. Omdat zoveel burgers gebruik maken van de wegen, is het belangrijk dat het altijd veilig is. De politie voert dus regelmatig controle uit om gevaarlijke weggebruikers van de straat te plukken. Zo kunnen zij er zekerder van zijn dat de wegen weer wat veiliger zijn. Natuurlijk moet je zelf ook een gezond verstand hebben. Ga dus niet de weg op als je alcohol op hebt en ga niet te hard rijden. Denk na over wat voor effect dit kan hebben. De kans bestaat namelijk dat je een ongeluk veroorzaakt waar ook andere mensen de dupe van kunnen zijn. Stel veiligheid dus voorop voordat je de weg op gaat.